sales.manager@microsite.md +(373) 61097954
close
burder
SEO, SMO si SMM

Analiza vulnerabilitatii site-ului

13 Iulie 2022

Auditul de securitate al site-urilor web

Pe langa calitatea si eficienta sistemelor digitale, este foarte important ca compania dumneavoastra sa aiba un software securizat. Pentru a asigura acest lucru, auditul de securitate este critic. Dar cum se incadreaza acest lucru in proces? Ce este acest audit si cum functioneaza? Care este importanta auditului de securitate a site-ului? Aflati mai jos.


Ce este un audit de securitate?

Un audit de securitate este un proces de verificare a functionalitatii sistemelor si de identificare a vulnerabilitatilor, instabilitatilor si defectelor care faciliteaza sau promoveaza intruziunile hackerilor, erorile de executie si alte problem ale site-ului. Printre principalele avantaje ale acestei masuri evidentiem:

 • asigurarea conformitatii in sistemul de afaceri;
 • prevenirea intruziunilor si coruperii datelor;
 • siguranta si fiabilitatea mediului de lucru pentru partile interesate, clienti si angajati;
 • garantie de baza pentru performanta si productivitate mai bune.

Cum se efectueaza un audit de securitate?

In continuare va prezentam pe scurt modul in care auditul de securitate a site-ului poate fi realizat in cea mai buna versiune.

 • Evaluarea proceselor interne si externe

La aceasta etapa are loc analiza vulnerabilitatii site-ului. Specialistii nostri analizeaza fluxul operational si cauta posibile defecte, erori de executie si vulnerabilitati.

 • Evaluarea managementului sistemelor de e-mail;
 • Verificarea infrastructurii de acces si parole;
 • Implementarea unui sistem de rezerva;
 • Analiza politicilor de confidentialitate si protectie;
 • Identificarea nivelurilor de actualizare a sistemelor.

Cat de important este un audit de securitate IT pentru compania dumneavoastra?

In general, auditul IT analizeaza toate seturile de factori care ar putea facilita diverse atacuri ale hackerilor. Este important sa intelegeti contextul complet care indica necesitatea unui audit a site-ului pe vulnerabilitati. De asemenea, este esential sa intelegem care sunt avantajele practice pe care acest tip de solutie le aduce companiei. Sa trecem la cele principale:

 • Sprijina luarea deciziilor

Luarea deciziilor este strans legata de strategia companiei. Prin urmare, ele trebuie sa fie foarte bine intemeiate.
Pentru a ajuta la asertivitatea acestor actiuni, este esential sa se bazeze pe datele colectate in cadrul auditurilor. In fiecare evaluare, managementul si echipele vor intelege mai bine care sunt scenariile lor actuale. Astfel vor avea siguranta de a promova schimbari care nu vor culmina cu greseli.

 • Aliniati nivelurile de securitate IT cu planificarea strategica a afacerii

Compania are obiective care trebuie atinse periodic. Analiza site-ului pe virusi este esentiala pentru a prezice care vor fi posibilele riscuri legate de fiecare obiectiv.

Acum stiti de ce este important implementarea unui audit de securitate pentru site-ul dumneavoastra web. Luati in considerare aceasta actiune acum si adaptati acest lucru la proiectul dvs., astfel veti garanta un serviciu de calitate din toate punctele de vedere.
Echipa microsite.md mentine un nivel ridicat de securitate in audituri, incluzand in pretul auditului securitatii site-ului mai multa agilitate si automatizare a proceselor de audit, pretul fiind unul accesibil. Vizitati site-ul nostru chiar acum pentru a afla mai multe despre auditul de securitate a site-ului si discutati cu unul dintre specialistii nostri!

RU